Hi, ik ben Wendy

Ik ben Wendy en samen met mijn gezin en 3 golden retrievers woon ik in Overasselt.

Mijn hele leven ben ik al bezig met honden. Opgegroeid met een Berner sennenhond en Labrador retrievers. Vanzelfsprekend werd mijn eerste hond een lab. Het opvoeden van haar viel niet altijd mee. Al snel bleek dat zij meer uitdaging nodig had dan geboden werd in een reguliere hondencursus. Ik maakte kennis met de jachttraining. Een sport waarbij je jachthond kan doen waar hij oorspronkelijk voor gefokt was. In het geval van mijn hond was dat retrieven. Het halen en terugbrengen van wild en dummy’s. Dat was geweldig voor haar! Helaas was de manier van trainen ook meteen de reden om te stoppen. Fysieke, mentale correcties en slipkettingen waren destijds normaal voor een jachttraining, maar iets wat ik absoluut niet wilde.

Wendy Haggenburg Hondentraining Nijmegen Overasselt

Op zoek naar uitdaging en positiviteit

Met mijn volgende hond ben ik eerst op een reguliere hondenschool gaan trainen waar ik met veel plezier getraind heb en waar mijn hond een goede basis heeft geleerd. Wat ik erg belangrijk vind voor alle honden. Voor een vervolgtraining ben ik op zoek gegaan naar een jachttraining waar op een positieve manier werd getraind. Gelukkig vonden wij die na een behoorlijke zoektocht, want helaas blijkt dat jachttraining op positieve wijze nog steeds niet vanzelfsprekend is.

Wat ik uiteindelijk toch gemist heb op een reguliere hondenschool was de uitdaging voor de jachthond, werkhond of andere type actieve honden en de extra begeleiding voor de eigenaar van deze honden. Dit was voor mij een goede reden om als kynologisch instructeur een positieve training samen te stellen met het beste uit beide werelden.

Ik noem het jachthondentraining met een twist

De training bestaat uit een uitgebreide puppy/basistraining zoals op de reguliere hondenschool om een goede basis te leggen. Dit wordt aangevuld met elementen uit de jachttraining, om tegemoet te komen aan de behoefte van de jachthond, werkhond en andere type actieve hond. Een positieve training met moderne inzichten waar samenwerking centraal staat, en waarin ik naast training geven kennis met je deel als gedragsdeskundige.