Geen reguliere hondentraining meer Jachttraining met een twist

Jachthondentraining met een twist

De ene hond is de ander niet. Elke hond is een individu.
Wat drijft jouw hond? Onder andere Aanleg, Karakter, Motivatie en Leerervaring zijn van invloed op de reactie op prikkels uit de omgeving.

Passende training is dan ook aan te raden!
Jachthondentraining met een twist is gericht speciaal voor jachthonden en andere actieve type honden.

Geen reguliere hondentraining meer Jachttraining met een twist

Over de trainingen

We trainen in kleine groepen, zodat er genoeg aandacht is voor iedereen. Een trainingsgroep bestaat uit maximaal 5 combinaties. In alle trainingsgroepen staat samenwerking tussen cursist en hond centraal. Dit begint al in de puppygroep. Het idee achter de training is om honden te laten leren in spelvorm. Deze methode is uitdagend voor je hond, maar geeft ook de begrenzing die je hond nodig heeft. Dit heeft weer invloed op het gedrag van je hond in het dagelijkse leven. Het gedrag wat je hond laat zien door o.a. aanleg of karakter wordt gestimuleerd op een gecontroleerde wijze, waardoor zelfstandig ongewenst gedrag kan afnemen of zelfs verdwijnt. Een voorbeeld hiervan is zelfstandig jachtgedrag. Je hond mag oefeningen doen die hij van nature leuk vindt. Dit motiveert je hond enorm. Het is als eigenaar natuurlijk erg leuk om je hond zo gedreven bezig te zien, maar het is vooral heel fijn om te ervaren dat de trainingen positieve uitwerking hebben op het dagelijkse leven.

Honden leren plaatsgebonden. Daarom trainen we wekelijks op een andere locatie. Zo leert je hond met je samen te werken in verschillende situaties op verschillende locaties. Je leert je hond dus niet zomaar een kunstje. Dit is een groot verschil dan trainen op de reguliere hondenschool, waar je standaard iedere week op hetzelfde veld les krijgt. Lopen aan de lijn zonder trekken gaat daar misschien supergoed, maar hoe zit dat op andere locaties? Loopt je hond dan ook nog netjes met je mee? Waarschijnlijk ervaar je dan meer uitdaging.

Naast de standaard gehoorzaamheidsoefeningen wordt inhoud van de puppy/basiscursus extra aangevuld door specifieke zaken die van belang zijn voor de jachthond, actieve hond. Het is een mooie aanloop voor het vervolg jachthondentraining met een twist. In deze vervolgtraining trainen we meer elementen uit de jachttraining, zoals het vooruit sturen, komen op de fluit en apporteren. Wat het anders maakt dan een reguliere jachttraining is dat ik met het oog van een gedragstherapeut per groep kijk naar de behoefte van de eigenaren en hun honden. Dit kan voor iedereen anders zijn. Het welzijn van de hond staat hierin voorop.

Wil je met je hond gaan jagen? Wil je recreatief bezig? Heb je andere ambities, of juist problemen waar je tegenaan loopt. Ik help je graag met het behalen van je doel. Is de intentie om in de toekomst proeven te gaan lopen, dan sluiten de eerste trainingen (puppy/basis en vervolg 1) daar zeker op aan. Ik geef geen standaard C, B of A jachttraining, De jachthondentraining met een twist hebben een andere prioriteit. Namelijk niet een kunstje aanleren, maar juist de oefeningen gebruiken om op een leuke manier te leren, ongewenst gedrag te beperken of af te leren, of gewoon lekker samen met je hond bezig te zijn en jullie onderlinge band te versterken. De oefeningen zijn soms dan ook in een ander jasje gegoten. Net een andere insteek, maar uiteindelijk kan je hond dus prima een proef lopen. Door mijn opleiding gedragstherapeut kijk ik op een andere manier naar je hond; Waarom doet de hond de oefening niet? Lukt het op een andere wijze misschien wel, zonder daarbij over de grens van je hond te gaan. Hoe zit je hond in elkaar, en hoe ga je daarmee om? Ik breng mijn kennis graag aan je over. Het geeft je namelijk veel handvatten voor in het dagelijkse leven.

Voor wie?

  • Voor mensen die in ontspannen sfeer op een positieve manier en zonder dwang willen trainen.
  • Voor mensen met een jachthond, omdat het erg leuk is om samen te trainen aan iets wat hij heeft meegekregen in zijn genen.
  • Voor mensen met een jachthond. Denk aan retrievers, spaniëls, staande honden, weimeraner, vizsla.
  • Voor mensen met een actief type hond die een fijne huishond willen. Denk Ausstralian shepperd, border collie of kruisingen. Bij twijfel informeer gerust!
  • Voor mensen met honden die najagen, prooigedrag laten zien.
  • Voor mensen die graag met hun hond samenwerken in de natuur.
  • Voor jagers die die op een positieve manier gecontroleerd willen samenwerken met hun hond.
  • Voor mensen die in de toekomst proeven willen gaan lopen kunnen t/m de vervolg1 training sowieso meedoen.

Waar?

Locatie: We trainen wekelijks op verschillende locaties tussen Nijmegen en Oss.
Voornamelijk bosrijke, natuurlijke omgevingen.

Mogelijkheden / Groepstrainingen

Puppytraining

Voor pups vanaf 8 weken, die gewend zijn aan hun nieuwe woonomgeving

Jonge honden

Vervolgtraining 1
Jachthondentraining met een twist

Vervolgtraining

Vervolgcursus 2
jachthondentraining met een twist

Gevorderden

Trainen met een
Jachthondentraining met een twist gevorderden

Puppytraining

De puppycursus trainen met een jacht-twist is een gerichte puppy/basistraining. Pups vanaf 8 weken zijn welkom, als zij enkele dagen hebben kunnen wennen aan hun nieuwe woonomgeving.
De cursus bestaat uit 10 lessen die bestaan uit socialisatie, kennismaken met soortgenoten. We oefenen lifeskills situaties uit het dagelijks leven. Basisvaardigheden zoals onder andere samen wandelen zonder trekken, Hier komen en vasthouden/loslaten. Ook is er aandacht voor balans en coördinatie wat heel belangrijk is bij het opgroeien van actieve pups.  

Doel van de training is naast het aanleren van de basisvaardigheden om je pup nog beter leren te begrijpen. Je leert op een positieve manier de band tussen jou en je pup te versterken en samen te werken.

*Bij behoefte van de cursist is het mogelijk om de pup te laten wennen aan wild.

Geen reguliere hondentraining meer Jachttraining met een twist
Vervolgcursus voor jachthond en retrievers

Vervolgcursus

“Jachthondentraining met een twist”

Deze vervolgcursus is geschikt voor iedereen die met hun hond door wilt trainen nadat zij een puppy- en basiscursus hebben gevolgd. Dit kan ook elders zijn geweest. De hond is minimaal 5 maanden.

Tijdens de eerste vervolgcursus leren we onder andere de hond apporteren, vooruitsturen, hierkomen en bij je te blijven. Ook wordt de Recall-fluit aangeleerd. We werken aan gehoorzaamheid en zelfbeheersing. We oefenen lifeskills, situaties uit het dagelijks leven en hoe hier effectief mee om te gaan.

We trainen met dummy’s. In sommige lessen wordt er wild aangeboden. Het is dan mogelijk om met wild te trainen, maar zeker niet noodzakelijk, de cursist heeft altijd de keuze om met een dummy te trainen.

Door de gerichte jonge hondentraining en door samen te werken leer je op een positieve manier de band tussen jou en je hond te versterken. Ook zal het geleerde uit de basiscursus verder uitgebouwd worden, zowel in tijd als ook in situaties met meer uitdaging en afleiding. Elke les duurt een uur. De vervolgcursus sluit naadloos aan op de puppy/basiscursus.

Heb je geen basiscursus bij ons gevolgd dan is het nodig om eerst een intake les te volgen vóórdat je deel kunt nemen in de groep.

In de volgende trainingen: Vervolg 2 en jachthondentraining met een twist voor gevorderden worden oefeningen uitgebouwd. Hierbij blijft de gehoorzaamheid terugkomen met nog meer uitdaging en variëteit.

Lijkt jachthondentraining met een twist je leuk, maar passen bijvoorbeeld de tijden niet, kan je hond niet in de groep of heb je liever individueel les, vraag dan naar de mogelijkheden voor individuele training.

Vervolgcursus voor jachthond en retrievers