Reviews

Wat andere baasjes zeggen over SamenEen hondentraining en advies

Enkele ervaringen van honden en hun baasjes die bij mij op cursus zijn geweest.

“Remus voelt zich nu comfortabeler in het bijzijn van andere honden”

In juni 2022 adopteerden wij onze Remus uit Mexico. Om onze band te versterken en om Remus te laten wennen aan het lopen met de riem hebben wij Wendy tijdens een aantal privésessies om hulp en advies gevraagd. Remus reageerde goed op de positief stimulerende aanpak van Wendy.

Samen ontdekten we stukje bij beetje met Wendy zijn leergierige karakter. In overleg met Wendy zijn wij gestart met de basiscursus “Jacht”. Wendy hielp ons prettig bij het stellen van realistische doelen ten aanzien van de cursus. Ons streven werd niet om Remus om te toveren tot de beste jachthond, maar om samen met Remus te werken in het bijzijn van andere honden. Week na week merken wij dat de van zichzelf wat schuwe Remus zich comfortabeler voelt in het bijzijn van andere honden terwijl we lekker samen aan het apporteren en speuren zijn. Wij prijzen Wendy om haar durf en geduld waarmee ze zo snel onze lieve Remus in haar klas liet aansluiten. Er zijn veel hondentrainers die hun handen niet zo snel branden aan adoptie-honden uit het buitenland.

Wij zullen samen met Remus bij Wendy blijven trainen en raden Wendy dan ook van harte aan bij andere hondeneigenaren.

Robin en Remus

“Een plezier voor de hond en zijn baasje”

Onze Puck, vrolijke labrador uit de werklijn, wil heel graag werken voor de baas. Reden om op zoek te gaan naar een training, waarbij de hond en de baas met elkaar kunnen leren samenwerken. Zo kwam ik in contact met de trainingen van Wendy. Ze weet op een vriendelijke, en deskundige wijze de specifieke karaktereigenschappen van de honden aan te geven en verder te ontwikkelen.

Het tijdens de training geleerde is thuis en tijdens de dagelijkse wandelingen gemakkelijk te oefenen. Gaandeweg leerde ik dat met name niet de hond maar ik moest leren van de lessen van Wendy. De trainingen kenmerken zich door opbouwende fases van blokken van 10 lessen, waarbij je je hond steeds beter leert kennen en je merkt dat er progressie in zit. Vele facetten komen aan de orde, zoals apporteren, clicker training, zoekopdrachten, steeds vanuit een positieve bekrachtiging.

Een plezier voor de hond en zijn baasje, die er beiden elke week weer halsreikend naar uitkijken.

Kees Vermeulen en Puck

“Veel aandacht voor gedrag en het werken voor de baas”

Nadat ik met Bo, onze Labrador, de puppycursus had doorlopen, wilde ik graag nog wat gerichter met haar trainen. Ik had tijdens de puppycursus al kennis met Wendy gemaakt, en het viel me op dat ze zeer betrokken was en veel wist van de omgang met onder andere jachthonden en retrievers. Wendy had net haar hondentrainingspraktijk opgezet, waarbij de nadruk lag op jachttraining met een twist. Dat leek me voor Bo een prima vervolgcursus. We trainen wekelijks in vaste groepjes van 4 à 5 honden met hun baasje, op wisselende locaties, altijd in bosrijke omgevingen, waarbij aandacht wordt besteed aan gedrag en het werken voor de baas. Tijdens deze trainingsuurtjes is er ook ruimte voor de vragen waar de baasjes mee zitten. Dit kan betreffen het gedrag van de hond, maar ook bijvoorbeeld voeding.

Kortom, voor de honden en de baasjes een superleuke en leerzame training onder deskundige en enthousiaste leiding van Wendy in een gemoedelijke sfeer, waarbij de honden graag willen presteren zonder onder grote druk te worden gezet.

Een aanrader voor iedere hondenbezitter.

Els Stienstra en Bo

“Ik kan nu Jip in zijn kracht zetten en zijn kwaliteiten benutten”

Ik ben gestart met trainen met Jip toen hij ruim 6 maanden was, waarbij ik vooral mijn hond wilde leren kennen, mijn eigen valkuilen wilde leren ontdekken en het beste uit ons als team kon halen. Het heeft mij opgeleverd dat ik Jip in zijn kracht heb leren zetten, zijn gedrag heb leren kennen en daardoor herkennen en te durven vertrouwen op mijn hond. Ik weet nu wanneer Jip het spannend vindt, maar ook vooral wat zijn kwaliteiten zijn en deze te benutten. Wendy heeft mij hier in alles bij geholpen. Door directe terugkoppeling te geven, maar ook in de groep. Zij kijkt wat jij en jouw hond nodig hebben. De afwisseling van locatie, maar ook van inhoud van de training hebben er voor gezorgd dat ik twee jaar elk weekend veel plezier terugkwam voor een momentje samen.

Renée en Jip

“Door de goede hulp en adviezen hebben wij onze lieve Puck kunnen houden”

Onze hond Puck is in 2020 bij ons gekomen, midden in coronatijd. Mede daardoor in combinatie met haar karakter heeft Puck minder kunnen socialiseren met andere mensen en honden dan we zouden willen. Een echt corona hondje dus. Puck is hierdoor angstig naar anderen. Dit uitte zich in blaffen en tanden laten zien zodra er iemand bij ons achter de poort kwam. Dit was voor ons een groot probleem. We hebben serieus overwogen om het moeilijke besluit te moeten nemen dat Puck niet bij ons kon blijven wonen als dit gedrag niet zou verbeteren. Via mijn puppycursus ben ik in contact gekomen met Wendy. Naast de leuke jachttraining waarin Puck haar energie en drang om te willen werken kwijt kon, had ik ook erg veel aan de kennis en adviezen die Wendy mij gaf hoe om te gaan met het gedrag van Puck. Daarnaast is Wendy op huisbezoek geweest en door het opvolgen van haar adviezen zijn we nu zover dat bezoek gewoon binnen kan komen. Een verjaardag kan nu gewoon gevierd worden zonder dat Puck onrustig wordt. En is het toch te druk voor haar weet zij en wij wat we moeten doen. We zijn zo blij dat Wendy op ons pad is gekomen zodat we Puck bij ons hebben kunnen houden. We genieten enorm van onze lieverd en iedere zaterdag gaat ze met veel plezier naar Wendy om te trainen met de dummy samen met haar honden vriendjes.

Saskia en Puck

“We zijn nu een hecht team. Otis wil graag laten zien wat hij kan en doet zijn best om de opdrachten goed uit te voeren”

Ik had de puppycursus afgerond met Otis en had zin om meer met hem samen te werken. Hij is een ijverige en energieke Heidewachtel en houdt van actie. De leuke afwisselende oefeningen die Wendy met ons doet, heeft ertoe geleid dat Otis en ik een echt team zijn. Hij wil graag laten zien wat hij kan en doet zijn best om de opdrachten goed uit te voeren… tenzij hij vindt dat hij zelf mag bepalen wat hij wil doen. En dat is zijn neus achterna. Dit wetende bedenkt Wendy slimme manieren om ervoor te zorgen dat Otis en ik succesvol samenwerken. Positief een oefening afsluiten heb ik van Wendy geleerd. Dat geeft zin in een volgende oefening voor hond en baasje.

Deze zomer ga ik 2 maanden met Otis het Olavspad in Noorwegen lopen. Spannend, want Otis heeft de neiging om zijn neus achterna te gaan en dan te trekken; maar ook hier kan ik met Wendy over sparren… wat is een goed tuig, hoe doe ik het met voeding, pauzes nemen…

Ik ben blij dat Wendy op ons hondenpad is gekomen. Ze weet veel en denkt goed mee. En bovenal zijn de lessen op zaterdagochtend superleuk!

Inge en Otis